KOJARZYCIE HISTORIE Z NAJLEPSZYM SERNIKIEM PATUUNI, KTÓRY STAŁ SIĘ HITEM MUU???
Sernik PatUUni skradł nasze serdUUcha i uwaga!!! Patka zgodziła podzielić się z Wami przepisem!!! <3
Składniki:
120g herbatników
80g masła
70g migdałów
Na masę serową:
800g twarogu z wiaderka
200g sera mascarpone
200g cukru pudru
200g śmietany 36%
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
5 jaj
1 cukier waniliowy
100g białej czekolady
I teraz działamy…
Do naczynia miksującego wkładamy migdały, herbatniki i masło. Miksujemy do uzyskania piaskowej konsystencji.
Do miksowania używam termomixa ale spokojnie można użyć miksera domowego
Tak powstałą masą wykładamy spód blachy
Średnica blachy to 26cm
Pozostałe elementy miksujemy około 3 minuty
pozostawiając jedynie białą czekoladę, którą rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy na koniec miksowania
Wylewamy masę na spód i wkładamy do piekarnika na godzinę temp. 160 stopni grzanie góra doł absolutnie nie termo obieg!!!
Po godzinie uchylamy lekko drzwi piekarnika i dobrze jeżeli sernik tak poleży z 30 minut
Ważne!!!
JA to trochę zmieniłam pod siebie 😀
Zamiast kąpieli wodnej czekoladę wrzucam do garnka razem ze śmietana i podgrzewam do rozpuszczenia. Wszystkie składniki na raz wrzucam i miksuje na górze smaruje masa kajmakowa i posypuje płatkami migdałów.
SMACZNEGO ROBACZKI!!! <3
A, JEŻELI MASZ OCHOTE TO LEĆ NA SKLEP DO SWOICH UULUBIONYCH PRODUTKÓW!!!
i pamiętaj, że JESTEŚ PIĘKNA !!!